'Geen 30 minutencontroles'

'Bewakers van in cel omgekomen Epstein sliepen en vervalsten rapporten'

14 augustus 2019 09:30 Aangepast: 14 augustus 2019 09:34
Jeffrey Epstein in 2013 Beeld © AFP

Een nieuwe ontwikkeling in de zaak rond de zelfmoord van Jeffry Epstein: bewakers zouden rapporten hebben vervalst waarin staat dat ze de van misbruik verdachte miljardair in zijn cel hebben gecontroleerd. 

Dat meldt CBS News op basis van een bron dicht bij het onderzoek naar de zelfmoord. Volgens The New York Times waren de twee bewakers die toezicht moesten houden op Epstein in zijn gevangeniscel in slaap gevallen.

3 uur geen controle

In plaats van elke 30 minuten de gedetineerde te controleren zoals voorgeschreven, vielen de twee beambten in slaap en hadden ze zijn toestand al ongeveer drie uur niet gecontroleerd, meldt de krant. Zij baseren zich op bronnen rond het onderzoek en gevangenismedewerkers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Justitie neemt stappen tegen bewakers en directeur gevangenis Epstein

Meerdere bronnen vertelden CBS News dat de celgenoot van Epstein in het Metropolitan Correctional Center in New York afgelopen vrijdag op borgtocht vrijkwam, waardoor Epstein de dag voor zijn dood alleen in zijn cel bleef.

Een andere bron die bekend is met het onderzoek zei dat Epstein een tot twee uur voordat hij werd gevonden, dood was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees mer

'Lijkschouwer overtuigd van zelfmoord misbruikmiljardair Epstein'

Ontoereikende werkomstandigheden

Epstein, die werd vastgehouden wegens aanklachten van seksueel misbruik van tientallen minderjarigen, werd ongeveer een week na een poging zichzelf op te hangen op 23 juli van verscherpt toezicht afgehaald.

Een vertegenwoordiger voor personeel van het detentiecentrum zei dat de werkomstandigheden al bijna twee jaar lang ontoereikend zijn. Gevangenismedewerkers klagen over overwerk met werkweken van meer dan 60 uur en verplichte overuren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`