Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Luchthaven in bedrijf

Hongkong verbiedt demonstraties op vliegveld

14 augustus 2019 03:50 Aangepast: 14 augustus 2019 08:28
Passagiers wachten op de luchthaven van Hongkong.

Na twee dagen met demonstraties die het vliegverkeer lamlegden heeft het vliegveld van Hongkong een demonstratieverbod ingesteld. Het doel van het verbod is "te voorkomen dat personen op onrechtmatige en opzettelijke wijze het correcte gebruik van de luchthaven belemmeren of belemmeren."

De luchthaven van Hongkong is vandaag weer in bedrijf. Het vliegveld moet honderden geannuleerde vluchten opnieuw inpassen. Net als maandag moeten reizigers daarom nog wel rekening houden met vertragingen. Schoonmakers en onderhoudswerkers ruimen op en repareren de schade.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote onrust in Hongkong, wat speelt er eigenlijk?

Heftiger en gewelddadiger

In Hongkong wordt al weken gedemonstreerd. Aanvankelijk richtte het protest zich tegen een wet die uitlevering aan de Volksrepubliek China makkelijk zou maken. Inmiddels richt men zich steeds heftiger en gewelddadiger tegen de invloed van China dat als buitenland wordt gezien. Hongkong is weliswaar onderdeel van China maar heeft eigen wetgeving en bestuur.

De aandelenmarkt van Hongkong daalde naar het grootste dieptepunt in zeven maanden tijd. De Verenigde Naties drongen bij Hongkong aan op terughoudendheid naarmate de protesten toenemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore