Straf moeder

Tiener stuurt tweets via slimme koelkast na afpakken telefoon

14 augustus 2019 03:23 Aangepast: 14 augustus 2019 05:12
Een slimme koelkast (archieffoto).

Wat doe je als je verslaafd bent aan Twitter en je moeder pakt je telefoon af? De 15-jarige 'Dorothy' vond een creatieve oplossing: stiekem tweeten via een slimme koelkast.

Volgens haar moeder moest 'Dorothy', zoals de tiener heet op Twitter, meer op haar omgeving letten. Toen ze onlangs tijdens het koken afgeleid raakte door haar telefoon, ontstond er een brand in het huis. De moeder van het meisje nam maatregelen en pakte haar telefoon af. Dat hielp echter niet veel.

Spelcomputers 

De fan van Ariane Grande wist haar volgers alsnog te bereiken op verschillende alternatieve manieren. Zo gebruikte ze eerst haar spelcomputers en uiteindelijk de slimme koelkast in de woning van haar familie. "Ik weet niet of dit gaat werken maar ik praat nu tegen mijn koelkast", berichtte ze. 

The Guardian kwam in contact met 'Dorothy', die haar achternaam niet wil weggeven. Ze doet haar verhaal via de iPad van een neef omdat haar moeder haar telefoon nog altijd niet heeft teruggegeven. "Ik was doodsbang", zegt ze over haar straf. "Ik was bezorgd, want ik ben me al de hele zomer aan het vervelen en Twitter doodt de tijd voor me."

#FreeDorothy

Toen haar moeder ontdekte dat haar dochter nog steeds tweette en ook haar spelcomputers afpakte, wendde 'Dorothy' zich in haar wanhoop tot de koelkast. Daarmee bedankte ze haar volgers voor de steun. "Zonder jullie had ik opgegeven." De fabrikant van de slimme koelkast sprong handig in op de tweets die viral gingen met de hashtag #FreeDorothy. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore