Zoo Berlin

Homoseksueel pinguïnkoppel Duitse dierentuin krijgt adoptie-ei

14 augustus 2019 01:20
Pinguïns Skipper en Ping. Beeld © Zoo Berlin / Facebook

In een dierentuin in Berlijn verwacht een homoseksueel pinguïnkoppel zijn eerste kuiken. De twee mannetjes, Skipper en Ping, broeden sinds juli op een adoptie-ei.

Dat de twee koningspinguïns klaar waren voor het vaderschap, werd duidelijk toen ze om de beurt op verschillende objecten gingen zitten broeden. Zo waagden de dieren onder meer een poging met een steen en etensresten. Toen een vrouwtjespinguïn haar ei afstootte, besloot de dierentuin om Skipper en Ping een kans te geven. 

Het verhaal van Skipper en Ping: 

Primeur voor dierentuin

Personeel van de dierentuin kan niet met zekerheid zeggen of het ei bevrucht is. De incubatieperiode duurt bij pinguïns 55 dagen. Maar als er een kuiken komt, is dat volgens een woordvoerder van de Zoo Berlin in de geschiedenis van de dierentuin het eerste dat is uitgebroed door twee vaders.

In andere dierentuinen kwam het al eerder voor dat pinguïns van hetzelfde geslacht een ei uitbroedden. In Sydney konden twee mannelijke ezelspinguïns vorig jaar oktober een kuiken verwelkomen en in de Central Park Zoo van New York werden pinguïns Silo en Roy in 1998 beroemd nadat zij een ei hadden uitgebroed.    

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Homoseksualiteit onder pinguïns doodnormaal: 'Ze snoepen van twee walletjes'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore