Zelfmoord in cel

Justitie neemt stappen tegen bewakers en directeur gevangenis Epstein

13 augustus 2019 21:12 Aangepast: 13 augustus 2019 21:15
De gevangenis op Manhattan waar Epstein zelfmoord pleegde. Beeld © EPA

Justitie in de Verenigde Staten neemt maatregelen tegen de twee bewakers die investeerder Jeffrey Epstein in de gaten moesten houden. Door het falende toezicht van de twee bewaarders kon Epstein zelfmoord plegen in zijn cel. De twee worden op non-actief gesteld.

Ook tegen de directeur van het Metropolitan Correctional Center zijn stappen genomen. Die krijgt, hangende het onderzoek naar de zelfmoord van Epstein, een administratieve functie. De FBI en het ministerie van Justitie doen onafhankelijk onderzoek naar de dood van de steenrijke investeerder.

Misbruik minderjarigen

Epstein zat vast in afwachting van zijn proces. Hij werd aangeklaagd voor het misbruik van verschillende minderjarige meisjes. Ook zou hij de meisjes hebben 'weggegeven' aan vrienden.

De 66-jarige Epstein omringde zich met de machtigen der aarde. Tot zijn vrienden behoorden oud-president Bill Clinton, de huidige president Trump en de Britse prins Edward.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen zelfmoordtoezicht Epstein op verzoek advocaat, celgenoot overgeplaatst

Volgens complottheorieën die vrijwel direct na zijn dood opdoken, zou er geen sprake zijn van zelfmoord, maar van moord. Daarmee zou voorkomen worden dat Epstein belastende verklaringen zou afleggen over zijn machtige vrienden.

Minister van Justitie William Barr was woedend dat Epstein zelfmoord kon plegen terwijl hij in de cel zat. De directeur van een andere gevangenis uit de staat New York neemt de taken van de huidige directeur over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore