Great Yarmouth

Brit slikt neptanden in tijdens operatie, pas na week teruggevonden

13 augustus 2019 12:36 Aangepast: 13 augustus 2019 14:04
De tandprothese in de keel van de man. Beeld © BMJ

Een 72-jarige man kwam na een operatie een aantal keer terug bij het ziekenhuis in het Engelse Great Yarmouth. Hij hoestte bloed, had last van zijn stem en moeite met ademen. Artsen konden niet vinden wat er met hem was aan de hand was.

Het werd na twee dagen zelfs zo erg dat hij extra zuurstof nodig had. Röntgenfoto's van zijn borst lieten niets zien, uit een bloedtest kwam niks, onderzoek aan zijn keel was vruchteloos en hij kreeg dus maar medicijnen voor zijn symptomen. Die kon hij alleen niet innemen, omdat hij moeite had met slikken.

Metalen plaat

Toen artsen vermoedden dat hij misschien een longontsteking had, werd hij naar de kno-arts gestuurd. Daar werden nóg een keer röntgenfoto's gemaakt, en wat bleek: de man had zijn drie neptanden ingeslikt tijdens zijn operatie een week eerder. De tanden zaten volgens The Guardian op een metalen plaat die vast zat in zijn keel, tegen zijn stembanden.

Pas ná de vondst vertelde de man dat hij inderdaad zijn tanden kwijt was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kunstgebit in de mond blijkt van vreemde: 'Moest bijna overgeven'

Harriet Cunniffe werkt bij het ziekenhuis in Great Yarmouth en schreef een rapport over het incident: "De aanwezigheid van tandprotheses moet goed vastgelegd worden, voor en ná een operatie. Alle leden van het operatieteam moeten op de hoogte zijn van de risico-inschatting in het geval dat zo is."

Met een pincet

Uiteindelijk is de tandprothese met een pincet uit de keel van de man verwijderd. Door de keelproblemen en bijkomende verwondingen was de man zoveel bloed verloren dat hij nog twee extra operaties en een bloedtransfusie nodig had.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore