Gevonden in oerwoud

Stoffelijk overschot in jungle Maleisië blijkt van vermiste Nora (15) te zijn

13 augustus 2019 14:00 Aangepast: 13 augustus 2019 17:33
Een opsporingsbericht voor Nora Quoirin is aan een eetstalletje bevestigd. Beeld © AFP

In een oerwoud in Maleisië is het lichaam gevonden van de 15-jarige Nora Quoirin, een Frans-Iers meisje dat sinds 4 augustus vermist werd.

Dat heeft de politie bevestigd. Wat er gebeurd is, is nog steeds een raadsel.

Het meisje was op 3 augustus met haar ouders en haar broer en zus aangekomen voor een vakantie in een jungle-oord 50 kilometer ten zuidoosten van Kuala Lumpur. De dag na aankomst verdween ze spoorloos uit het hotel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Stem van moeder moet vermiste Nora (15) uit jungle Maleisië lokken

Stem van moeder

Het meisje had een leerstoornis en de verdwijning leidde snel tot een enorme zoekoperatie waar politie, brandweer, burgermilities, dorpelingen en militairen bij betrokken zijn geweest. Ook politiemensen uit Ierland, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben geholpen.

Bij de zoekactie werden geluidsversterkers gebruikt in de hoop dat de vermoedelijk verwarde Noa zou reageren op de stem van haar moeder die uit de boxen klonk. Ook stemmen van andere familieleden waren opgenomen.

De 15-jarige Nora Quoirin, die een leerstoornis heeft, verdween uit een resort in Maleisië. De 15-jarige Nora Quoirin, die een leerstoornis heeft, verdween uit een resort in Maleisië.

Nora's familie hield steeds rekening met een ontvoering, maar de Maleisische politie ging van een vermissing uit en vermoedde dat ze nog in de buurt was.

Deelnemers aan de zoekactie naar Nora Quoirin Deelnemers aan de zoekactie naar Nora Quoirin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore