Per ongeluk gepost

Gechanteerde comédienne slaat terug op Twitter: 'Sta achter mijn naaktfoto's'

13 augustus 2019 03:51 Aangepast: 13 augustus 2019 07:47
Whitney Cummings (archieffoto). Beeld © AFP

'Wat heb je er voor over als we deze foto niet publiceren?' Die vraag kreeg de Amerikaanse comédienne Whitney Cummings. Chanteurs hadden screenshots gemaakt van een 'gênante' foto, die even online had gestaan.

Cummings had in haar Instastory per ongeluk een foto geplaatst waarop haar tepels te zien waren. "Toen ik dat ontdekte, heb ik hem direct verwijderd. Maar mensen hebben er screenshots van gemaakt en ze proberen me nu geld af te troggelen", zegt ze op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hacker de bak in om stelen naakfoto's Jennifer Lawrence

De comédienne is niet onder de indruk en deelt daarom haar verhaal. "Ze denken zeker dat ik beroemder ben, dan ik ben. En dat ik me makkelijk laat intimideren. Als iemand geld mag verdienen aan mijn tepels, dan ben ik het zelf." 

Naaktfoto's publiceren

Toch is Cummings na het publiceren van de foto nog niet van het gedoe af. Er volgen meer dreigementen: hackers zeggen toegang tot haar iCloud te hebben. Ze dreigen naaktfoto's openbaar te maken.

De Amerikaanse lijkt ook daar niet van onder de indruk. "Ik sta nog steeds achter mijn naaktfoto's", schrijft ze. "Eerlijk gezegd zijn de inspirerende quotes in mijn telefoon nog het gênantste."

Veel steun

Op Twitter krijgt Cummings veel steun. Onder de hashtag #IStandWithWhitney ('Ik steun Whitney') delen mensen hun eigen gênante foto's. Acteur Chris D'Elia plaatst een selfie waar hij niet heel gelukkig mee is.

Maar de opmerkelijkste tweet komt van komiek Bert Kreischer. "Hier is een gênante foto van mijn ballen, nadat ik was gevallen op een waterglijbaan", schrijft hij in een tweet (die wij niet durven te tonen, maar die je hier kan zien).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore