Kindermisbruik

Steenrijke misbruikverdachte Jeffrey Epstein pleegt zelfmoord in cel

10 augustus 2019 15:09 Aangepast: 10 augustus 2019 19:35
Jeffrey Epstein Beeld © Getty Images

De Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, die ervan wordt verdacht tientallen meisjes te hebben misbruikt, is overleden. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd in de gevangenis in Manhattan.

De miljardair werd begin juli opgepakt en zat in de gevangenis. Hij werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij ze om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommigen waren pas 13 jaar.

Al eerder gewond in cel

In juli werd Epstein al gewond gevonden in zijn cel. Hij werd daarna in de gaten gehouden 'in het kader van zelfmoordpreventie'. 

Het begon in 2005

De succesvolle ondernemer werd in 2005 al onderzocht door de politie in Palm Beach, Florida. Dat gebeurde na geruchten over het seksueel misbruiken van minderjarigen in zijn huis in Florida. 

Epstein zei daar toen over dat hij niet wist dat de meisjes minderjarig waren, en dat de seks met wederzijdse instemming had plaatsgevonden.

Tientallen aanklachten

In 2007 dreigde voor Epstein opnieuw vervolging vanwege tientallen beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarige meisjes, waarbij de jongste 14 jaar oud zou zijn. Ook zou hij anderen hebben aangezet om de meisjes te misbruiken en zou hij werknemers hebben betaald om hem slachtoffers te bezorgen.

Epstein wist een zware straf te ontlopen door te schikken met justitie voor een minder zwaar misdrijf. Hij zat een celstraf van 13 maanden uit in een half-open gevangenis. Overdag mocht hij naar zijn kantoor om te werken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister VS stapt op na deal met aangeklaagde miljardair Epstein

Beroep tegen lichte straf

Veel van de slachtoffers waren het niet eens met die lichte straf en gingen daar de afgelopen jaren tegen in beroep. In februari van dit jaar verwierp een rechter in Florida de schikking tussen Epstein en justitie.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie
0900-0113
 
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljardair Epstein wilde menselijk ras verbeteren met zijn eigen sperma

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore