Openbaar vervoer plat

Enorme stroomstoring in grote delen van Engeland en Wales

09 augustus 2019 19:15 Aangepast: 09 augustus 2019 20:41
Veel forenzen in Londen zetten hun reis te voet voort Beeld © EPA

Door een stroomstoring zitten grote delen van Engeland en Wales zonder elektriciteit. Er zouden problemen zijn op het landelijke netwerk. In Londen staan de metro's stil en doen verkeerslichten het niet.

Zojuist werd bekend dat de elektriciteitsvoorziening in delen van het land weer op gang komt. Toch zullen de gevolgen nog tot ver in de avond te merken zijn. In ieder geval een spoorwegmaatschappij raadt mensen af vanavond nog met de trein te reizen.

Openbaar vervoer ontregeld

Wat de gevolgen zijn van de storing is nog niet duidelijk. In ieder geval is het verkeer en openbaar vervoer in London flink ontregeld. Volgens de BBC zijn ook huishoudens getroffen. De grote vliegvelden zoals Heathrow laten weten nergens last van te hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo'n enorme stroomstoring als in Zuid-Amerika, kan dat ook in Nederland?

Sommige metro's staan stil in de donkere tunnels onder Londen. Ook treinverbindingen naar andere delen van het land liggen plat, waardoor treinen midden in het veld stil staan.

Het National Cyber Security Centre zegt geen aanwijzigingen te hebben dat de stroomstoring het gevolg is van een cyberaanval.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore