Ga naar de inhoud
Na sprong uit vliegtuig

Lichaam Britse studente gevonden in Madagaskar

Alana Cutland Beeld © FCO

Op Madagaskar is het lichaam gevonden van de Britse studente Alana Cutland (19), die twee weken geleden uit een vliegtuig sprong. Ze zou vlak voor de sprong verward zijn geweest, mogelijk door malariapillen.

De Cambridge-studente was naar Madagaskar gereisd om onderzoek te doen naar een zeldzame krabbensoort. Ze zou zes weken blijven, maar na een paar dagen liet ze haar familie weten paniekaanvallen en stress te hebben.

Negen
Lees ook:
Negen doden bij ongeluk met sportvliegtuig in Zweden

Sprong uit vliegtuig

Tijdens een vlucht in een klein sportvliegtuigje zei Cutland hoofdpijn te hebben. Tien minuten na vertrek deed ze haar gordel los en probeerde uit het vliegtuig te springen. De enige andere passagier probeerde gedurende enkele minuten de studente tegen te houden.

Uiteindelijk lukte het haar toch niet om de studente te stoppen. Terwijl het vliegtuigje op een hoogte van 1.130 meter vloog, sprong Cutland uit het vliegtuig. In de media wordt gespeculeerd over de oorzaak van het ongeluk. Mogelijk zouden malariapillen waanbeelden hebben veroorzaakt. Toch is de reden nog altijd onduidelijk.

Na een zoekactie van twee weken is het lichaam van de studente in landelijk gebied gevonden door een lokale stam. De Britse ambassade is op de hoogte gesteld en het lichaam van Alana Cutland zal naar de hoofdstad van Madagaskar worden gebracht voor nader onderzoek. 

Lichaam
Lees ook:
Lichaam valt uit vliegtuig in Londense tuin

Heb jij vragen over zelfmoord?

Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week