Overleden in Ronde van Polen

Poolse politie opent onderzoek naar overlijden wielrenner Bjorg Lambrecht (22)

06 augustus 2019 13:20 Aangepast: 06 augustus 2019 13:28
Op het podium van de Ronde van Polen staat een foto van Bjorg. Beeld © Getty Images

De Poolse politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van wielrenner Bjorg Lambrecht. Het 22-jarige 'supertalent' kwam gisteren hard ten val in een etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed even later in het ziekenhuis.

Er zal vandaag nog een autopsie plaatsvinden op het lichaam van Lambrecht, laat een woordvoerder van het ziekenhuis in het Poolse Rybnik aan VTM Nieuws weten. "Dat is standaard hier in Polen. Bij elk dodelijk ongeval starten ze hier een onderzoek", vertelt een verslaggever van de Vlaamse omroep. Zo wil de politie 'niets aan het toeval overlaten'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Klimmerstype en vlotte jongen: België rouwt om overleden renner Lambrecht (22)

Het is nog steeds niet duidelijk hoe het kon gebeuren dat Lambrecht onderuit ging in Polen en uiteindelijk frontaal op een betonnen duiker botste. De renner werd direct gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens een operatie is hij overleden.

Wielerbelofte

Lambrecht gold als een van de grootste wielerbeloftes van België. 

De renners die meefietsen in de Ronde van Polen gaan vandaag weer van start in een geneutraliseerde etappe. Ook de mannen van Lotto-Soudal waar Lambrecht onderdeel van was rijden mee. "Als een eerbetoon aan Bjorg." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Vriendin van verongelukte wielrenner Bjorg Lambrecht (22) deelt emotioneel bericht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore