Schietpartij

Moeder sterft bij bloedbad El Paso terwijl ze haar baby redt

05 augustus 2019 09:03 Aangepast: 05 augustus 2019 09:05
Jordon Anchondo overleed bij de schietpartij in El Paso. Beeld © Screenshot CNN

Bij het bloedbad in El Paso is een 25-jarige moeder overleden toen ze haar baby beschermde tegen de kogels.

Jordon Anchondo was schoolspullen voor haar dochter aan het kopen toen een schutter het vuur opende bij een Walmart-supermarkt in de stad El Paso. Er kwamen 20 mensen om het leven. 26 mensen raakten gewond.

Beschermd

De 25-jarige moeder beschermde haar zoontje Paul van twee maanden met haar lichaam. Het kindje heeft de schietpartij overleefd, zo meldt de familie van Jordon aan CNN.

Ook Jordons man, Andre, zou zijn overleden, zo zegt NBC News. Samen hebben ze drie kinderen. 

Botbreuken

Jordons zus, Leta Jamrowski (19), vertelt aan Amerikaanse media dat het jongetje wordt behandeld in het Universitair Medisch Centrum van El Paso. 

"Hij heeft botbreuken", zegt ze, "en de artsen zeiden dat dat waarschijnlijk is gekomen doordat mijn zus hem probeerde te beschermen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schietpartij na schietpartij in de VS: waar komt dat vandaan?

Leven gegeven

Toen ze werd neergeschoten, hield Jordon haar baby vast. Ze viel op hem. "Hij leeft omdat zij haar leven voor hem heeft gegeven", zegt haar zus. "Ze was geweldig. Als ze een kamer binnenkwam, vulde ze die helemaal met haar geweldige persoonlijkheid. En ze was een geweldige moeder. Ze gaf alles voor die kinderen. Zelfs haar leven." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glendon redde kinderen tijdens aanslag El Paso: 'Ze renden rond, zonder ouders, huilend'

Militair 

Ook Glendon Oakley waagde zijn leven tijdens de schietpartij. De Amerikaanse militair was aan het winkelen toen hij geweerschoten hoorde. 

"Ik hoorde mensen schreeuwen en zag ze rennen", vertelt hij aan CNN. Wat hij vooral zag: huilende kinderen, in paniek, die hun ouders in de menigte vermoedelijk waren kwijtgeraakt. "Het enige wat ik dacht was: zo veel mogelijk kinderen helpen." 

Schijnwerpers

Hij droeg de kinderen naar een veilige plek. Glendon begrijpt dat mensen hem nu als een held zien, maar hij houdt niet van die schijnwerpers. "Ik deed wat ik moest doen, waar ik voor was opgeleid. Het ging niet om mijzelf, maar om die kinderen." 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore