Ontmaskerd

Braziliaanse drugsbaron wil verkleed als zijn dochter ontsnappen

04 augustus 2019 21:44 Aangepast: 05 augustus 2019 09:03
Beeld © Gevangeniswezen Rio de Janeiro

Een Braziliaanse drugsbaron heeft geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis door zich te verkleden als zijn dochter, die hem net had bezocht. De vermomming was overtuigend, maar zijn nerveuze gedrag wekte argwaan bij de bewaking.

Clauvino da Silva, bijgenaamd 'kleintje' viel door de mand en moest zich voor het oog van de bewakers ontdoen van zijn vermomming.

Dochter bleef achter

Ook zijn 19-jarige dochter zit nu vast op verdenking van medeplichtigheid. Welk plan 'kleintje' had voor zijn dochter, die in zijn plaats dus achterbleef in de gevangenis, is niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onthoofdingen en brandstichting in Braziliaanse gevangenis: ruim 50 doden

Ook zeven andere personen zijn door de politie verhoord. Onder de verdachten was een zwangere vrouw die het rubberen masker de gevangenis in had gesmokkeld. Zwangere vrouwen worden niet gefouilleerd tijdens gevangenisbezoeken.

Volgens de autoriteiten is Da Silva een van de leiders van de Comando Vermelho ('Rode commando'), een machtige bende die de drugshandel in een groot deel van Rio de Janeiro beheerst. Hij zit een gevangenisstraf van 73 jaar en tien maanden uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore