Vijf dagen vermist

Nederlandse man (30) verdrinkt tijdens vakantie in Italië

04 augustus 2019 18:36 Aangepast: 04 augustus 2019 18:53
Het Iseomeer in het noorden van Italië, ter illustratie. Beeld © Getty Images

"Er is een einde gekomen aan vijf vreselijke, slopende dagen van onzekerheid", schrijven de ouders van de 30-jarige Henry op Facebook. De man uit Barneveld was met zijn gezin op vakantie in Italië, toen hij op het Iseomeer vermist raakte.

Het lichaam van Henry werd vijf dagen na zijn vermissing gevonden. "Wat een wonder is, als je ziet hoe groot dat Iseomeer is", schrijven zijn ouders Peter en Evelien. "We kijken uit naar de dag dat Henry naar Nederland komt, dat alle familie die in Italië is, weer veilig thuis mag komen."

'Een fantastische papa'

Ze noemen hun zoon lief en trouw. Maar ook 'een fantastische papa, een stoere broer, een zwager, een schoonzoon, een kleinkind dat we veel te vroeg moeten missen'. Hij was met zijn vrouw en twee dochters op vakantie in Pisogne in het noorden van Italië.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leraar vindt diamant tijdens vakantie in VS: 'Ik zag ineens een glinstering'

Andere mensen die op de camping verbleven, vertellen bij Eindhovens Dagblad dat de man op een opblaasbare band zat, die door een motorboot over het meer getrokken werd. Hij viel plots van de band en zou onder water verdwenen zijn. De zoektocht die meteen op gang kwam, leverde niets op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore