Bij Iseomeer

Waterhoos blaast tenten de lucht in op Italiaanse camping

03 augustus 2019 22:45 Aangepast: 04 augustus 2019 13:25
Beeld © Facebook

Wie vaak naar Noord-Italië op vakantie gaat, kan erover meepraten: in de zomer kan het daar flink spoken. Gisteren was het weer raak: aan het eind van de dag ontstond bij het Iseomeer een enorme waterhoos.

Het noodweer richtte een ravage aan op een camping waar veel Nederlanders stonden. Meerdere tenten werden de lucht in geblazen. Ook een caravan werd door de kracht van de wind omver geduwd.

De Nederlander Edwin Slot, die met zijn gezin al een paar dagen op die camping staat, vertelt aan RTL Nieuws dat er geen gewonden zijn gevallen.

Het had niet veel gescheeld. "De mensen die vooraan bij het meer stonden, hebben ontzettend veel geluk gehad", zegt hij. Vlak voor de waterhoos aan land kwam, zaten zij nog in hun tentje. Op het laatste moment besloten ze ergens anders te gaan schuilen.

Bungalow

De mensen van wie de tent was weggewaaid, hebben uiteindelijk de nacht in een hotel doorgebracht, weet Slot. Een ander stel kreeg een bungalow toegewezen.

De omgewaaide caravan werd met vereende krachten weer overeind geduwd.

Zo zag de camping eruit vlak na de windhoos. Zo zag de camping eruit vlak na de windhoos.

Marjon de Hond van Buienradar bevestigt dat het gisteren flink los ging in Noord-Italië. "Het was daar echt noodweer, met zeer zware windstoten en ook hele zware hagelbuien", zegt ze. De weervrouw heeft de beelden bij het Iseomeer bekeken en denkt inderdaad dat het ging om een waterhoos. "Mooi om te zien, maar ik zit er zelf liever niet in."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore