Klif breekt af

Amerikaanse strandgangers geplet door vallend stuk rots

03 augustus 2019 07:41 Aangepast: 03 augustus 2019 08:58
Beeld © Reuters

Een gruwelijk ongeluk op een strand in de Amerikaanse staat Californië. Daar viel een stuk van een klif bovenop meerdere strandgangers. Drie van hen overleefden het niet.

Het ongeluk gebeurde op het strand van Encinitas, een buitenwijk van San Diego. Langs het hele strand zijn daar rotsen te vinden. Op het moment van het ongeluk, even voor drie uur in de middag, was het druk op het strand. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zon, zee en zwemmen als strandwacht: de ideale bijbaan?

In eerste instantie zou alleen een vrouw zijn overleden. Twee gewonden werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze uiteindelijk overleden. Er zijn ook twee slachtoffers met lichte verwondingen behandeld op het strand.

Reddingshonden ingezet

Hulpdiensten hebben nog met reddingshonden gezocht naar meer slachtoffers, maar die lijken er niet te zijn. Het gebied rond de klif is nog steeds instabiel en de hulpdiensten zijn bang dat er nog een stuk naar beneden komt.

Volgens een ooggetuige waren er veel mensen uit het water naar het strand gegaan, omdat het net vloed was geworden. "Iedereen had zijn spullen gepakt en stond bij de klif", zei hij tegen een lokale zender. "Het was een mooie dag, zoiets verwacht je gewoon niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore