368 gram

Ellonn bevalt 4 maanden te vroeg van gezonde baby: 'Klein wondertje'

31 juli 2019 20:41 Aangepast: 31 juli 2019 21:51
Baby Jaden woog maar 368 gram. Beeld © Ellonn Smartt

De Amerikaanse Ellonn Smartt leek een voorspoedige zwangerschap te hebben, totdat haar vliezen opeens vier maanden te vroeg braken. Ze had geen keus en moest bevallen van haar baby, die op dat moment niet meer woog dan 368 gram.

Eigenlijk zou Ellonn uit het Amerikaanse Iowa op 6 november bevallen, maar op 11 juli braken haar vliezen al. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Ik wist dat de baby het zou voelen als ik in paniek zou raken", zegt ze tegen het Amerikaanse Today. "Dat mocht niet gebeuren."

'Kans dat hij dood zou gaan'

Maar toen de artsen haar vertelden dat ze de volgende dag moest bevallen, gebeurde dat toch. "Het was hartverscheurend. Er was namelijk een kans dat hij het niet zou overleven." Via een keizersnede werd Jaden Wesley Morrow uiteindelijk geboren, gezond en wel.

De kleine Jaden. De kleine Jaden.

Hoewel Ellonn, haar partner Jordan en hun andere kindje Elia de baby nog niet mogen aanraken, zijn ze dolgelukkig met z'n vieren. "We praten veel met hem en vertellen dat we hartstikke trots op hem zijn. Zijn armen en tenen bewegen soms en hij probeert al zelfstandig adem te halen. Hij is ons kleine wonder."

Ellonn hoopt dat Jaden in november, wanneer hij eigenlijk geboren had zullen worden, mee naar huis mag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore