Buurvrouw bedreigd

Man die moeder en kind voor trein gooide, was op de vlucht

30 juli 2019 15:49 Aangepast: 30 juli 2019 18:04
Herdenkingsplek op station in Frankfurt. Beeld © AFP

De man uit Eritrea die een moeder en haar 8-jarige kind op het station van Frankfurt voor de trein heeft gegooid, was op de vlucht voor de Zwitserse politie. Hij woonde al 13 jaar in Zwitserland waar hij vorige week een buurvrouw met een mes bedreigd zou hebben.

Het 8-jarige jongetje dat op de rails werd gegooid overleed ter plekke, zijn moeder kon zich net op tijd in veiligheid brengen. Ook probeerde de dader een 78-jarige op de rails te duwen, maar die kon zichzelf verdedigen.

De verdachte werd in een nabijgelegen straat opgepakt.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Beelden opgedoken van vluchtende man die moeder en kind op spoor duwde

'Voorbeeldintegratie'

De verdachte kwam in 2006 in Zwitserland aan en kreeg in 2008 asiel, zo werd bekend tijdens een persconferentie van minister Seehofer van Binnenlandse Zaken en nationale politiechef Romann. De Eritreeër werd als 'goed geïntegreerd' beschouwd, zo blijkt uit publicaties in Zwitserland. Daarin werd hij zelfs genoemd als 'voorbeeld van een succesvolle integratie'.

Hij woonde in Zürich met zijn vrouw en drie kinderen. 

Incident met buurvrouw

De 40-jarige man werd voor het incident in Frankfurt op 25 juli voor het laatst gezien in Zwitserland toen hij zijn buurvrouw met een mes bedreigde, probeerde te wurgen en had opgesloten. Daarvoor had hij zijn gezin opgesloten. Zijn woede-uitbarsting zou compleet onverwachts zijn gekomen.

De politie vaardigde na het incident met de buurvrouw een arrestatiebevel uit, waarna de man op de vlucht sloeg. Waarom hij naar Duitsland ging, is onderdeel van het lopende onderzoek. Ook is nog onduidelijk waarom hij de mensen die hij niet kende op het spoor gooide.

Het perron in Frankfurt waar het drama plaatsvond. Het perron in Frankfurt waar het drama plaatsvond.

De verdachte is vandaag voorgeleid.  Het OM vervolgt hem voor moord en dubbele poging tot moord. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de man niet onder invloed was van alcohol of drugs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore