Man aangehouden

Moeder en zoon voor trein geduwd in Frankfurt, jongen (8) overlijdt

29 juli 2019 13:23 Aangepast: 30 juli 2019 11:16
Agenten zetten de stationshal af na het drama. Beeld © EPA

Een 8-jarig jongetje is vanochtend om het leven gekomen nadat hij op het centraal station van Frankfurt voor een trein was geduwd.

Een 40-jarige man is als verdachte aangehouden, meldde de politie. Het is onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. 

Moeder

De politie zei dat de man ook de moeder van de jongen voor de trein had geduwd en dat hij dit bij een derde persoon wilde doen. De moeder wist zich nog in veiligheid te brengen, maar is wel voor medische zorg naar een ziekenhuis overgebracht. De derde persoon wist te voorkomen dat hij op de rails werd geduwd.

De politie meldde dat de man de jongen en zijn moeder vanaf perron 7 voor een trein duwde. Die reed op dat moment het station binnen. De verdachte vluchtte daarna het station uit. Enkele passanten hielpen de politie bij het aanhouden van de man. Hij zou geen familie zijn van de jongen en zijn moeder. Het zou om een man uit Eritrea gaan. 

Alice Weidel, fractievoorzitter van de Alternative für Deutschland (AfD), heeft opgeroepen om geen migranten meer toe te laten tot Duitsland. "Wat moet er nog meer gebeuren?", schrijft Weidel op Twitter. "Het is tijd om de burgers van ons land te schermen, in plaats van onbeperkt migranten te verwelkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drama in Duitsland: man duwt vrouw voor rijdende trein

Het is de tweede keer in negen dagen tijd dat er in Duitsland iemand voor de trein wordt geduwd. De vorige keer, op zaterdag 20 juli, overleed een 34-jarige vrouw op het station van Voerde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore