Drie moorden

Canadese moordverdachten kregen 'onbewust' hulp, leger zoekt mee

27 juli 2019 10:19
Kam McLeod en Bryer Schmegelsky. Beeld © RCMP

De politie in Canada krijgt hulp van het leger bij de zoektocht naar de twee moordverdachten die op de vlucht zijn. Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) worden verdacht van drie moorden.

Het leger zal vooral vanuit de lucht meedoen aan de zoektocht, terwijl de politie de actie op de grond voortzet, schrijft de Canadese omroep CBC.

Het duo wordt in verband gebracht met de dood van de Australische toerist Lucas Fowler, zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese en een derde slachtoffer, Leonard Dyck.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Canadese moordverdachte vreest voor leven zoon: 'Hij is op zelfmoordmissie'

De twee zijn op camerabeelden te zien van een winkel in de plaats Meadow Lake, maar ze blijven vooralsnog nog uit handen van de politie. McLeod en Schmegelsky zijn al dagen op de vlucht.

Onbewust geholpen

Ze werden eerder gezien in Gillam, maar die plaats zouden ze ontvlucht zijn. De politie denkt dat ze daarbij hulp kregen, mogelijk van iemand die dat 'onbewust' deed en de verdachten niet herkende.

Chynna Deese en haar vriend Lucas Fowler werden vermoord. Chynna Deese en haar vriend Lucas Fowler werden vermoord.

Volgens de vader van Schmegelsky zijn ze op zelfmoordmissie. Dat zei hij eerder deze week. Hij zegt te vrezen dat zijn zoon om het leven komt bij een confrontatie met de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Canadese moordverdachte vreest voor leven zoon: 'Hij is op zelfmoordmissie'

De twee jongens kennen elkaar al sinds de basisschool en vertrokken omdat ze op zoek waren naar werk. Ze verdwenen spoorloos, maar werden uiteindelijk verdachten voor de politie. De auto van de twee werd eerder uitgebrand teruggevonden op 2 kilometer van het lichaam van een van de slachtoffers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore