'Overal lichamen'

'Bemanning passerend schip liet opvarenden scheepsramp Libië aan lot over'

26 juli 2019 18:26 Aangepast: 26 juli 2019 18:29
Een overlevende van de scheepsramp voor de kust van Libië.

De scheepsramp voor de kust van Libië is waarschijnlijk een van de dodelijkste van dit jaar op de Middellandse Zee. Een visser die uitrukte om te helpen, vertelt dat er op de plaats des onheils overal lichamen dreven.

Gisteren kapseisden en zonken twee boten met aan boord honderden mensen. Er zijn bijna 150 mensen gered, de andere opvarenden zijn officieel nog vermist. Er is tot nu toe één lichaam geborgen. Gevreesd wordt er tientallen of zelfs meer dan honderd mensen zijn verdronken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boten uit Libië gekapseisd: 150 vermisten waarschijnlijk verdronken

Aan boord waren mensen die vanuit het door geweld verscheurde Libië naar Europa wilden. De mensen die over boord sloegen, hebben volgens een overlevende zeker zes uur in het water gelegen.

Er zou zelfs een andere schip gepasseerd zijn, maar de bemanning zou niet te hulp zijn geschoten. "We dachten dat ze ons gingen redden, maar de mensen aan boord keken alleen maar toe", vertelt de man.

'Allah was mij genadig'

Een andere opvarende vertelt dat hij terug naar de kust heeft kunnen zwemmen. "De rest is gestorven", vertelt hij. "De vrouwen, de kinderen, de meisjes, allemaal. Allah was mij genadig. Ik kon het volhouden om zeven uur lang te zwemmen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore