Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
'Moon Shoe'

Deze hardloopschoenen gingen voor 4 ton onder de hamer

24 juli 2019 01:24 Aangepast: 24 juli 2019 09:11
De 'Moon Shoe' van Nike.

Een paar hardloopschoenen heeft op een veiling in New York een recordbedrag opgeleverd. De Canadese investeerder Miles Nadal had bij veilinghuis Sotheby's 437.000 dollar (ruim 392.000 euro) over voor de schoenen uit 1972. De 'Moon Shoe' is ontworpen door Bill Bowerman, de medeoprichter van Nike.

De schoenen maken deel uit van een collectie van honderd paar zeldzame schoenen. Die zouden allemaal onder de hamer gaan, maar dat ging niet door. De andere sneakers zijn al voor de veiling verkocht aan de Canadees, die ze tentoon wil stellen. Hij betaalde 850.000 dollar voor de collectie. Alleen het resterende paar werd geveild vanwege de vooraf verwachte hoge opbrengst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Originele opname maanlanding topstuk op veiling

Schoenen naar museum

Nadal, oprichter van investeringsmaatschappij Peerage Capital, is blij dat hij nu ook de 'Moon Shoe' in zijn bezit heeft. Samen met de andere 99 paar zal hij de hardloopschoenen tentoonstellen in zijn automobielmuseum in Toronto.

Het vorige recordbedrag dat op een openbare veiling is betaald voor sneakers stamt voor zover bekend uit 2017. Toen leverde een paar schoenen van het merk Converse in Californië ruim 190.000 dollar op. Die waren gedragen door Michael Jordan tijdens de Olympische Spelen in 1994.

's Werelds exclusiefste sneakers onder de hamer

De exclusieve collectie sneakers werd dus uiteindelijk toch niet geveild.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van