Drie slachtoffers

Vermiste tieners Canada nu hoofdverdachten in moordzaak

23 juli 2019 21:32 Aangepast: 24 juli 2019 07:44
Kam McLeod en Bryer Schmegelsky (rechts): eerst vermist, nu verdacht. Beeld © Royal Canadian Mounted Police

Twee vermiste Canadese tieners worden verdacht van de moord op twee toeristen en een nog onbekende man. Hoewel eerst werd gevreesd dat ook zij waren omgebracht, zijn Bryer Schmegelsky (18) en Kam McLeod (19) nu hoofdverdachten in de geruchtmakende zaak.

De Australische Lucas Fowler (23) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) werden vorige week dood gevonden aan de kant van een autoweg. Ze bleken te zijn neergeschoten. Het stel was in Canada aan het rondreizen in hun blauwe Chevrolet toen ze te maken kregen met autopech. 

Uitgebrande camper

Vier dagen na de vondst van de twee lichamen werd een uitgebrande camper gevonden langs de kant van de snelweg. Het busje bleek van McLeod en Schmegelsky. De twee reisden samen naar het noorden om werk te zoeken. 

Diezelfde dag werd de Canadese politie gewezen op een lichaam niet ver van de plek waar de camper was uitgebrand. Al snel werd gedacht dat het om één van de twee tieners zou gaan, maar na uitgebreid onderzoek constateerde de politie dat dat niet het geval was. Wie het wel is, is nog onduidelijk. Het gaat om een man, tussen de 50 en 70 jaar oud.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mysterie in Canada: drie doden, twee vermisten in één week langs snelweg

McLeod en Schmegelsky worden nu dus verdacht van drie moorden. Ze kennen elkaar sinds de basisschool. Ze komen van Vancouver Island, voor de Canadese westkust, en zouden daarvandaan onderweg zijn gegaan naar Whitehorse, ruim 1500 km noordelijker.

'Direct alarmnummer bellen'

De Canadese politie beschouwt hen niet langer als vermist en waarschuwt mensen niet zelf in te grijpen als ze het duo zien. De politie roept op direct het alarmnummer te bellen. Het is mogelijk, zegt de politie, dat ze hun uiterlijk hebben veranderd. Ze zouden afgelopen donderdag voor het laatst zijn gezien.

Schokgolf

De moorden hebben een schokgolf veroorzaakt in het dunbevolkte gebied aan de Canadese westkust. Toerisme vormt in de zomer de belangrijkste bron van inkomsten in de regio.

"De mensen zijn nerveus", zegt Gail Andrews, die woont aan de weg waar de lichamen werden gevonden, tegen de Canadese omroep CBC. "Ze zeggen tegen elkaar: blijf in je auto of je wordt doodgeschoten."

Lucas Fowler en zijn vriendin Chynna Deese werden vermoord. Lucas Fowler en zijn vriendin Chynna Deese werden vermoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore