'Verontrustend nieuws'

Mysterie in Canada: drie doden, twee vermisten in één week langs snelweg

23 juli 2019 10:53 Aangepast: 23 juli 2019 11:08
Chynna Deese en haar vriend Lucas Fowler werden vermoord. Beeld © New South Wales Police

De Canadese politie onderzoekt of er een verband is tussen drie doden die zijn gevonden langs een afgelegen snelweg en twee vermiste tieners in hetzelfde gebied.

Vorige week maandag werden de 24-jarige Chynna Deese uit Amerika en de 23-jarige Lucas Fowler uit Australië dood gevonden langs de kant van de snelweg. Ze bleken te zijn neergeschoten. Het stel was in Canada aan het rondreizen in hun blauwe Chevrolet toen ze te maken kregen met autopech. 

Groot raadsel

De lichamen van Chynna en Lucas werden gevonden op een afgelegen plek langs de Alaska Highway, schrijft de Canadese publieke omroep CBC. Waarom ze werden vermoord, is een groot raadsel voor de politie.

Lucas Fowler en zijn vriendin Chynna Deese werden vermoord. Lucas Fowler en zijn vriendin Chynna Deese werden vermoord.

Afgelopen vrijdag, vier dagen na de vondst van Chynna en Lucas, werd een uitgebrande camper gevonden langs de kant van de snelweg. Het busje bleek van de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky te zijn. Ze reisden samen naar het noorden om werk te zoeken. 

Sinds de uitgebrande camper is gevonden, is niets meer van de jongens vernomen.

Dode man bij uitgebrande camper

Diezelfde dag werd de Canadese politie gewezen op een lichaam langs de kant van de snelweg, niet ver van de plek waar de camper van Kam en Bryer uitbrandde. Al snel werd gedacht dat het om Kam of Bryer zou gaan, maar na uitgebreid onderzoek constateerde de politie dat dat niet het geval was. Wie het wel is, is nog onduidelijk.

Bryer Schmegelsky en Kam McLeod worden vermist. Bryer Schmegelsky en Kam McLeod worden vermist.

Volgens de politie is het zeer ongebruikelijk dat er in zo'n korte tijd doden worden gevonden en mensen vermist raken langs de Alaska Highway. Daarom onderzoeken ze nu of er een verband is tussen de incidenten. Inwoners van het gebied zijn inmiddels bezorgd, schrijft CBC. 

'Verontrustend nieuws'

"We begrijpen dat dit nieuws verontrustend is", zei de politie in een reactie daarop. "We waarderen het dat mensen bezorgd zijn om de veiligheid van anderen, in een gebied dat zo populair is bij toeristen en natuurliefhebbers."

De politie heeft inmiddels de hulp van het publiek ingeroepen en adviseert om extra op te letten als je door het gebied rijdt. Er is ook een compositieschets vrijgegeven van een man die wordt gezocht in verband met de zaak. Deze man zou kort voor de moord op Chynna en Lucas gepraat hebben met het stel langs de kant van de weg.

Een groot gemis

Nabestaanden van Lucas en Chynna zeggen nog altijd in shock te zijn door het nieuws. "Ik zal je elk moment van de dag missen en ik hou voor altijd van je", schreef de zus van Chynna op Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore