'Elektromagnetische aanval'

Weer grote stroomstoring in Venezuela: massa's mensen lopen naar huis

23 juli 2019 02:10 Aangepast: 23 juli 2019 02:11
Mensen in Caracas lopen massaal naar huis na een nieuwe stroomstoring Beeld © AFP/Yuri Cortez

Venezuela is weer getroffen door een grote stroomstoring. In zeker 14 van de 24 staten is de stroom uitgevallen. Ook de hoofdstad Caracas ligt er weer donker bij. Metro's rijden niet meer en bussen zitten zo vol dat veel mensen gedwongen zijn naar huis te lopen.

In maart had het land ook al last van stroomstoringen. Miljoenen mensen kampten toen met watertekorten en konden niet meer via de telefoon of computer communiceren. 

Eén van die stroomstoringen duurde zoveel dagen dat verscheidene nierpatiënten overleden omdat hun dialyseapparatuur was uitgevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dag 5 van stroomstoring Venezuela: openbaar leven ook vandaag plat

Verwaarloosd

President Nicolás Maduro weet die stroomuitvallen aan sabotage door de VS. De minister van Informatie Jorge Rodriguez zegt dat de huidige stroomstoring te wijten is aan een 'elektromagnetische aanval'.

Maar volgens experts en tegenstanders van het regime is het Venezolaanse elektriciteitsnetwerk tientallen jaren lang verwaarloosd door een gebrek aan onderhoud en investeringen. De problemen verergeren de economische crisis in het land. Hierdoor zijn al meer dan vier miljoen Venezolanen hun thuisland ontvlucht

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Venezuela loopt leeg: 4 miljoen mensen land uit gevlucht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore