Vergelding

Acht doden door aanslag bij ziekenhuis in Pakistan

21 juli 2019 12:37 Aangepast: 21 juli 2019 12:52
De politie en het leger controleren de plek van de aanslag in Dera Ismail Khan. Beeld © EPA

In Pakistan zijn zeker acht mensen om het leven gekomen bij een aanslag. Vermoedelijk blies een vrouw zich in de stad Dera Ismail Khan op, iets buiten een ziekenhuis.

Volgens lokale bronnen zijn er 26 mensen gewond geraakt. De autoriteiten melden dat er kort voor de explosie twee politiemensen werden gedood bij een controlepost net buiten de stad.

Politieagent Waqar Ahmad was bij het ziekenhuis en vertelt dat de lichamen van de twee agenten op het moment van de aanslag daar net aankwamen. "Het was waarschijnlijk een vrouw die een jack met explosieven aan had", zegt Ahmad. Omdat de eerste hulp van het ziekenhuis beschadigd raakte, moesten sommige gewonden naar ziekenhuizen in andere steden gebracht worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Zwaar bewapende terroristen dringen hotel Pakistan binnen'

Dood van twee strijders

De aanslag is opgeëist door de Pakistaanse Taliban (TTP), een groep die losstaat van de organisatie die in buurland Afghanistan actief is. Een woordvoerder van TTP zegt dat het gaat om een vergelding van de dood van twee van hun strijders vorige maand. Hij ontkent dat de aanslagpleger een vrouw was.

De regio rond Dera Ismail Khan is de afgelopen jaren vaker getroffen door dit soort aanslagen. Het gebied is onderdeel van het project China Pakistan Economic Corridor waar tientallen miljarden dollars in om gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore