Europa viert vakantie

Topdrukte op Europese wegen: 'En het wordt alleen nog maar drukker'

20 juli 2019 12:09 Aangepast: 20 juli 2019 12:10
Drukte op de wegen in Zuid-Frankrijk.

Topdrukte op de Europese wegen vandaag. Omdat grote delen van Nederland, België en Frankrijk vakantie hebben, staan veel vakantiegangers in de file. Vooral in het zuiden van Duitsland en Frankrijk is het druk. "En het wordt de komende weken alleen nog maar drukker."

Het is vooral druk in het zuiden van Frankrijk (route du Soleil) en Duitsland en bij de Zwitserse Gotthard-tunnel. "Op deze plekken moeten vakantiegangers rekening houden met minimaal een uur vertraging", zegt een woordvoerder van de ANWB. 

Geen grote ongelukken

Vooralsnog zijn er nog geen grote ongelukken geweest die voor grote vertragingen zorgen. "Maar wegwerkzaamheden kunnen wel weer voor veel extra vertragingen zorgen. Alleen al in Duitsland zijn er 500 wegwerkzaamheden."

De drukte zal naar verwachting tot eind van de middag duren. "Het is vandaag druk en het zal de komende weekenden steeds drukker worden op de Europese wegen omdat steeds meer Europeanen vakantie krijgen."

Deuren dicht

Zwarte zaterdag is het nog niet; dat zijn standaard de eerste en tweede zaterdag van augustus.  Voor de laatste regio in Nederland, Midden-Nederland, is vrijdag de zomervakantie begonnen. In twee andere regio's hebben de scholen de deuren al eerder gesloten voor de vakantie.

Drukte tijdens je vakantie?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore