Doden en gewonden

Festivalganger (27) Tomorrowland overleden, zes anderen naar ziekenhuis

20 juli 2019 10:11 Aangepast: 20 juli 2019 14:54
Beeld © ANP

Een 27-jarige bezoeker van het festival Tomorrowland in het Belgische Boom is in het ziekenhuis overleden. Zes andere festivalgangers werden in het ziekenhuis opgenomen, drie daarvan moesten de nacht doorbrengen op de intensive care.

De man werd gisteravond onwel bij het hoofdpodium. Hij is op het festivalterrein gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis, schrijft Het Laatste Nieuws. Dat heeft de festivalorganisatie bekendgemaakt.

Zes andere slachtoffers

Zes andere festivalgangers zijn naar het ziekenhuis in Antwerpen (UZA) overgebracht, schrijft VTM Nieuws. 

Over de doodsoorzaak bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens informatie van het Antwerpse parket is het dodelijke slachtoffer een 27-jarige man uit India.

Meeleven met de familie

De organisatie laat weten mee te leven met de familie. “Het is heel erg jammer dat zoiets op een eerste festivaldag moet gebeuren."

Het geheel uitverkochte Tomorrowland 2019 ging gisteren van start en duurt nog tot en met zondag.

Eerdere doden

Ook vorig jaar overleed een festivalganger uit India. De 26-jarige vrouw werd onwel op het festivalterrein en bezweek een dag later in het ziekenhuis. Een 33-jarige vrouw uit Tsjechie overleed na zes dagen. Beide slachtoffers hadden sporen van xtc in hun bloed, maar volgens het Belgische Openbaar Ministrie waren hun doodsoorzaken een combinatie van verschillende factoren.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode gevonden op camping Zwarte Cross

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`