'Extreem agressief'

Vliegmaatschappij eist 100.000 euro van lastige passagier

19 juli 2019 07:04 Aangepast: 19 juli 2019 08:14
Een vliegtuig van Jet2 (archieffoto) Beeld © AFP

De Britse budgetluchtvaartmaatschappij Jet2 claimt ruim een ton euro schade bij een passagier, die zich op een vlucht naar Turkije ernstig misdroeg. Haar gedrag was 'extreem agressief en gevaarlijk': ze probeerde tijdens de vlucht onder andere de vliegtuigdeuren te openen.

De 25-jarige vrouw ging zo tekeer dat de het toestel onder militaire begeleiding terug moest keren naar Stansted Airport. "De vrouw vertoonde extreem agressief, beledigend en gevaarlijk gedrag", meldde de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Volgens een andere passagier zou de vrouw onder invloed zijn geweest van alcohol en mogelijk drugs, melden Britse media.

100.000 euro

Haar grillige gedrag, waaronder dus een poging om de vliegtuigdeuren tijdens de vlucht te openen, 'was een van de ernstigste gevallen van slecht passagiersgedrag die we hebben meegemaakt', aldus Steve Heapy, de hoogste baas van Jet2.

Twee Typhoon straaljagers van de Royal Air Force werden opgeroepen om het vliegtuig terug naar de Londense luchthaven te escorteren. "Ze moet nu de consequenties van haar acties onder ogen zien en we zullen er alles aan doen om de schade van ruim 100.000 euro op haar te verhalen", aldus Heapy.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alleen in een vliegtuig voor 188 passagiers: deze man maakte het mee

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore