Goede band

Trump noemt premier Rutte bij tweede ontmoeting 'een vriend'

18 juli 2019 20:36 Aangepast: 18 juli 2019 21:45
Beeld © AFP

Voor de tweede keer in amper een jaar tijd heeft premier Mark Rutte de Amerikaanse president Donald Trump ontmoet. Bij ontvangst in het Witte Huis prees Trump de goede band met Rutte. "In de loop der jaren zijn we vrienden geworden", zei hij.

Volgens correspondent Erik Mouthaan spraken Trump en Rutte voor het oog van de pers vooral over de economische samenwerking tussen beide landen. "Trump zei dat veel Amerikanen werk hebben dankzij investeringen die Nederland doet. Op zijn beurt zei premier Rutte te hopen dat meer Amerikanen voor werk naar Nederland komen."

De handelsrelatie tussen de twee landen is een van de punten op de agenda. Maar ook over militaire samenwerking zal worden gesproken.

Na afloop van de ontmoeting ging het al snel weer over andere dingen, zegt Mouthaan. "De Amerikaanse pers was vooral geïnteresseerd in de commotie die was ontstaan over een bijeenkomst met aanhangers van Trump." Tijdens die bijeenkomst hadden aanhangers van Trump opgeroepen om Congreslid Ilhan Omar terug te sturen naar 'haar eigen land'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mark Rutte te gast in Witte Huis: hierover gaat hij in gesprek met Donald Trump

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`