Racistische tweets

Motie voor afzettingsprocedure Trump verworpen

18 juli 2019 00:57 Aangepast: 18 juli 2019 05:58
Beeld © EPA

Een poging van de Democraat Al Green om een afzettingsprocedure te beginnen tegen president Trump, heeft het gisteravond niet gehaald in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Gisteravond stemde het Huis van Afgevaardigden over de impeachment, zoals de afzettingsprocedure heet. Met 332 tegen 95 stemmen werd de motie van Green verworpen en dus hoeft Trump niet te vrezen voor een procedure tegen hem.

Twee eerdere pogingen

Green deed al twee eerdere pogingen om een afzettingsprocedure tegen de president op te starten. De aanleiding dit keer waren de recente tweets van president Trump waarin hij zich tegen vier vrouwelijke Democratische congresleden keert. "Ga terug naar je eigen land", was de strekking van een van zijn tweets.

Racistische tweets

Vele Amerikanen bestempelden die tweets als racistisch. "Ik denk dat dit een typisch geval is van 'genoeg is genoeg'", zei Green. In zijn motie noemde hij Trump 'ongeschikt om de Amerikaanse waarden van fatsoen en moraliteit te vertegenwoordigen.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motie om Trump af te zetten: 'vooral symbolisch'

Vooral symbolisch

Correspondent Erik Mouthaan zei over een eerdere poging van Al Green om een afzettingsprocedure te starten dat dit 'vooral symbolisch' is.

Het leiderschap van de Democratische Partij voelt weinig voor het beginnen van een afzettingsprocedure tegen de president. Alleen Democraten op de linkervleugel stemden voor de motie. De Republikeinen bleven achter president Trump staan. Daarmee had de motie geen kans van slagen. Toch ziet Green een lichtpuntje: hij probeerde twee keer eerder om een afzettingsprocedure tegen Trump te starten en hij verwerft elke keer meer steun.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter wil 'verboden' tweets beroemdheden markeren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore