Plopgeluidje

Komt een Amerikaan bij de dokter, met een teek in zijn oog

17 juli 2019 07:30 Aangepast: 17 juli 2019 09:23
Beeld © ANP

Teken zijn vervelend, en vaak merk je niet eens dat je ze bij je draagt. Ook de Amerikaan Chris Prater had niet direct door dat hij zo'n bloedzuigertje op zijn lichaam had. Terwijl het beestje toch op een wel heel opmerkelijke plek zat.

Chris Prater kreeg na het snoeien van wat bomen opeens last van zijn oog. Hij maakte zich niet al te druk, hij ging ervan uit dat hij bij het snoeien wat zaagsel in zijn oog had gekregen.

Vast aan hoornvlies

Maar toen hij er na meermalen spoelen van zijn oog last van bleef houden, zocht hij toch maar eens een oogarts op. Die had een vervelende mededeling voor hem: er had zich een teek vastgezet op zijn hoornvlies.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Niet draaien, géén alcohol: zo verwijder je een teek

De oogarts wist het beestje met een pincet te verwijderen. Volgens Prater maakte de parasiet een 'plopgeluidje' toen hij uit het oog werd getrokken. De arts stuurde hem vervolgens met antibiotica en een recept voor oogdruppels naar huis.

Prater gebruikt altijd anti-insectenspray als hij aan het werk gaat. Maar dat had ditmaal weinig effect: "Je kunt dat spul moeilijk in je ogen spuiten", zei hij tegen de nieuwszender WYMT.

Vijf misverstanden over teken

De teek rukt op. Ieder jaar worden er ruim 1 miljoen mensen door gebeten in Nederland. Over dit venijnige beestje bestaan een aantal misverstanden. We helpen vijf fabels de wereld uit.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`