Ga naar de inhoud
Buitenland

Trump wil onderzoek naar band Google en China, na speech Peter Thiel

Donald Trump (links) en Peter Thiel (rechts). Beeld © Getty

De Amerikaanse overheid stelt een onderzoek in naar mogelijke banden van Google met de Chinese overheid. Dat kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan.

Het onderzoek komt er op advies van Trump-supporter en tech-ondernemer Peter Thiel, zo laat de president weten op Twitter.

"Miljardair Peter Thiel gelooft dat Google moet worden onderzocht wegens landverraad. Hij beschuldigt Google ervan met de Chinese overheid samen te werken. Hij is een briljante kerel die dit onderwerp beter kent dan wie dan ook", aldus Trump. 

De in Duitsland geboren Amerikaan Thiel is vooral bekend als mede-oprichter van betalingsdienst PayPal. Hij staat bekend als aanhanger van president Trump. Afgelopen weekend sprak hij op de National Conservatism Conference in Washington, een congres in het teken van Trumpiaans nationalisme.

In de lucht

Thiel stipte zondag in zijn speech aan dat Google een contract met de Amerikaanse overheid liet aflopen, terwijl de technologiegigant nauw samenwerkt met China aan manieren om zijn zoekmachine weer in het Aziatische land in de lucht te krijgen.

Ook zei de bekende techondernemer dat de technologie voor kunstmatige intelligentie waar Google aan werkt in potentie een 'militair wapen' is. Hij drong er vervolgens op aan dat de FBI of de CIA bekijkt of Google is geïnfiltreerd door buitenlandse inlichtingendiensten

Reactie Google

Google liet weten niet samen te werken met defensie in China, maar wilde verder niet reageren.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl