Trump onder vuur

'Trap niet in afleiding!', zeggen politici na tweets Trump

16 juli 2019 00:40 Aangepast: 16 juli 2019 06:24
Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib en Alexandria Ocasio-Cortez. Beeld © EPA

De tweets waarin de Amerikaanse president Trump vier vrouwelijke politici opriep om 'terug te gaan naar hun eigen land', zijn niet meer dan een afleiding. Dat hebben Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley en Rashida Tlaib gezegd op een persconferentie.

Trump zei op Twitter tegen de vrouwen: "Ga terug naar je eigen land en herstel het volledig gebroken en door misdaad geïnfecteerde thuisland." Drie van de vier vrouwen zijn geboren in de Verenigde Staten. Ilhan Omar kwam in 1992 met haar Somalische ouders naar de VS en heeft de Amerikaanse nationaliteit.

'Xenofoob en onverdraagzaam'

Ocasio-Cortez, Omar, Pressley en Tlaib gaven een gezamenlijke persconferentie naar aanleiding van de tweets. Pressley noemde de tweets daar 'xenofoob en onverdraagzaam'. De tweets zouden bovendien alleen maar afleiden van de belangrijke issues. Volgens Omar hebben ze als doel hebben om 'mensen tegen elkaar op te zetten'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouwelijke politici VS na 'racistische' tweets Trump: 'We zijn niet bang'

Trump viel Democraten aan die kritiek hebben op zijn immigratiebeleid. De Democratische congresleden bezochten opvangkampen voor migranten aan de grens met Mexico. Ze waren kritisch over de humanitaire situatie daar.

De president lijkt zich van de kritiek op zijn tweets weinig aan te trekken. Hij liet aan congresleden weten dat 'als je ons land haat, je maar beter kunt vertrekken'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore