Mysterieuze vermissing

Toch botten gevonden bij graven Vaticaan in zoektocht naar vermist meisje

13 juli 2019 21:25
Het openmaken van één van de graven. Beeld © AFP/Vatican News

Weer een ontwikkeling in het mysterie dat Italië nu al 36 jaar in zijn greep houdt. In de zoektocht naar het vermiste meisje Emanuela Orlandi in het Vaticaan zijn tóch botten gevonden. Het is alleen nog niet duidelijk van wie de botten zijn.

Het 15-jarige meisje, de dochter van een Vaticaanmedewerker, wordt al sinds 1983 vermist. Volgens een anonieme tip zou haar lichaam begraven liggen bij het Vaticaan, waar ze op de dag van haar verdwijning zou overnachten. Maar na de opgraving van afgelopen donderdag is het mysterie alleen maar groter geworden.

Donderdag werden na een cryptische aanwijzing twee graven geopend, die bleken vreemd genoeg leeg. Volgens de gegevens lagen in de tombes twee Duitse vrouwen van adel. Onder een steen daar vlakbij zijn nu botten gevonden, meldt het Vaticaan vandaag. 

Mysterie vermist Italiaans meisje groter na vondst leeg graf

In de zoektocht naar overblijfselen van het meisje zijn donderdag in het Vaticaan twee graftombes geopend. Dat heeft het mysterie alleen maar groter gemaakt: er was ook geen spoor van de twee vrouwen die in de graven hadden moeten liggen.

De vindplek van de botten is verzegeld. Komende zaterdag gaat het onderzoek verder.

Wilde theorieën 

Emanuela verdween in de avond van 22 juni 1983 in Rome. Er doen de wildste verhalen over haar vermissing de ronde – over een ontvoering door geestelijken of diplomaten voor seksorgieën. Daar zou ook een ander 15-jarig meisje, Mirella Gregori, het slachtoffer van zijn. Ook zij wordt nog altijd vermist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen spoor van vermiste tiener in geopende graven Vaticaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore