Vergiftigde kaketoes

Tientallen vogels vallen uit de lucht in Australië

12 juli 2019 02:04
Enkele van de gesneuvelde kaketoes.

In de Australische stad Adelaide keek een groep basisscholieren woensdag vreemd op toen tientallen vogels uit de lucht vielen. De beestjes bloedden uit hun snavel en waren volgens een dierenarts vergiftigd.

Kinderen van de One Tree Hill Primary School zagen de vogels een voor een neervallen op het terrein van hun school. Ongeveer zestig kaketoes lagen uiteindelijk op de grond en allemaal bloedden ze uit hun snavel. Een lokale opvang verzamelde de beestjes, waarvan geen uiteindelijk overleefde.  

De vogels bloedden uit hun snavel. De vogels bloedden uit hun snavel.

Beschermde diersoort

Onder de overleden vogels waren zogeheten oostelijke langsnavelkaketoes, een beschermde diersoort in Australië. Een dierenarts vermoedde dat de dieren waren vergiftigd. "We onderzoeken nog of het om een exotische ziekte kan gaan", zei de arts tegen ABC Adelaide, "maar het lijkt erop dat ze vergiftigd zijn." 

De scholieren die de vogels hadden zien vallen en sterven, waren geschrokken, schrijft de basisschool op social media. "De kinderen waren ontzet toen ze uit de lucht kwamen. Ze maakten zich zorgen en wilden dat de vogels zo snel mogelijk geholpen werden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizenden muizen vallen te pletter in Friesland: wat is hier aan de hand?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore