'Niet vluchtgevaarlijk'

Amerikaanse misbruikverdachte Epstein wil vrij op borgtocht

12 juli 2019 00:24
Jeffrey Epstein.

De van kindermisbruik verdachte en gearresteerde Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein wil op borgtocht vrij. Hij heeft daartoe een verzoek ingediend bij een rechtbank in New York.

Volgens Epsteins advocaat zijn huisarrest met elektronisch toezicht, bewaking en een borgtocht genoeg garanties dat zijn cliënt niet zal vluchten. Openbaar aanklagers betoogden eerder dat Epstein juist bijzonder vluchtgevaarlijk is gezien zijn privévliegtuigen, grote rijkdom en internationale banden.

Gevangenis 'El Chapo'

Momenteel verblijft Epstein in een gevangenis in Manhattan, op een paar kilometer van zijn woning nabij Central Park. De miljardair deelt de gevangenis onder meer met de beruchte Mexicaanse drugcrimineel Joaquin 'El Chapo' Guzman. Ook Paul Manafort, de voormalige campagneleider van president Trump, zit vast in hetzelfde gebouw. 

Het Metropolitan Correctional Center in New York, waar Epstein momenteel vastzit. Het Metropolitan Correctional Center in New York, waar Epstein momenteel vastzit.

Uitbuiting en misbruik jonge meisjes

Epstein (66) werd afgelopen zaterdag gearresteerd op een vliegveld in New Jersey waar hij terugkeerde uit Parijs. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Bij een huiszoeking in New York trof de politie honderden en misschien wel duizenden naaktfoto's aan, vermoedelijk van jonge meisjes.

Epstein zal tenminste tot een zitting van aanstaande maandag in de gevangenis moeten blijven. Er hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 45 jaar boven het hoofd.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump en Clinton nemen afstand van aangeklaagde Epstein

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore