Tombes helemaal leeg

Geen spoor van vermiste tiener in geopende graven Vaticaan

11 juli 2019 19:07 Aangepast: 11 juli 2019 22:21
Het openmaken van één van de graven. Beeld © AFP

In de zoektocht naar overblijfselen van een meisje dat in 1983 verdween, zijn in het Vaticaan twee graftombes geopend op de oude en kleine Teutoonse begraafplaats naast de Sint-Pieterskerk. De graafwerkzaamheden hebben het mysterie alleen maar groter gemaakt: er was ook geen spoor van de twee vrouwen die in de graven hadden moeten liggen.

Volgens de gegevens lagen in de tombes twee Duitse vrouwen van adel. Maar het Vaticaan heeft bekendgemaakt dat er helemaal niets in de graven ligt. De nakomelingen van de familie van hertogin Charlotte zu Mecklenburg (gestorven in 1840) en Sophie van Hohenlohe (overleden in 1836) zijn ingelicht. 

Zoektocht van 36 jaar

De graven werden geopend op aandringen van familie van Emanuela Orlandi, die verdween toen ze 15 was. De familie zoekt haar al meer dan 36 jaar en is met de theorie gekomen dat ze mogelijk op de begraafplaats ligt. Orlandi was een kind van ouders die destijds in het Vaticaan werkten en woonden. De moeder leeft nog en woont er nog steeds.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

36 jaar na verdwijning: Vaticaan opent graven in zoektocht naar vermiste tiener

Emanuela verdween in de avond van 22 juni 1983 in Rome en is spoorloos. Er zijn allerlei theorieën verspreid over een ontvoering door geestelijken of diplomaten voor seksorgieën. Daar zou ook een ander 15-jarig meisje, Mirella Gregori, het slachtoffer van zijn. Zij verdween op 7 mei 1983 in Rome en is ook nog steeds spoorloos.

Mysterie vermiste Italiaanse tiener groter na vondst leeg graf

Twee tombes in Vaticaanstad werden onderzocht. Geen spoor van de vermiste Emanuela Orlandi - maar ook niet van de lichamen die er wél in hoorden te liggen.

Ook is gespeculeerd over een link met de aanslag op paus Johannes Paulus II in 1981 of een link met de georganiseerde misdaad en de ondergang in 1982 van de Banco Ambrosiano, waarvan het Vaticaan aandeelhouder was. In de onderzoeken naar de verdwijning van Orlandi komt de inmiddels niet meer bestaande Banda della Magliana vaak voor. Deze duistere bende was een soort Romeinse maffia.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`