'Aanhangers Ajax'

Nederlandse hooligans opgepakt bij voetbalrellen Bratislava: 'Leek wel een aanslag'

11 juli 2019 17:20 Aangepast: 11 juli 2019 17:32
Op een terras in Bratislava vlogen tientallen stoelen door de lucht. Beeld © YouTube

Bij hevige rellen in Bratislava zijn gisteravond zeker honderd hooligans aangehouden. Onder hen zijn tien tot vijftien Nederlanders, berichten verschillende Slowaakse media. Het zou gaan om Ajax-aanhangers die op afspraak naar de Slowaakse hoofdstad waren gekomen om te vechten met aanhangers van andere clubs.

"Er waren twee zware explosies te horen waardoor mensen gingen rennen", zegt een Nederlandse ooggetuige. "We dachten eerst aan een aanslag. Vlak bij ons restaurant waren rellen uitgebroken."

Op videobeelden op YouTube en Facebook is de chaos in de smalle straat te zien. Tientallen terrasstoelen vlogen in het rond.

Politie ingelicht

Volgens de Nederlandse ooggetuige vluchtten de hooligans restaurants en bars in toen de politie aankwam. De relschoppers zouden niet verder zijn gekomen dan de straat in het stadscentrum. De politie zou van tevoren informatie hebben gekregen over de op handen zijnde clash en sloot een deel van het gebied af.

Naast Nederlandse hooligans zijn ook tientallen Polen en Bulgaren aangehouden. Ze wilden een wedstrijd in de voorronde van de Champions League aangrijpen om met elkaar op de vuist te gaan. Gisteravond werd het duel afgewerkt tussen Slovan Bratislava en het Montenegrijnse Sutjeska Niksic.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gewapende Ajax-hooligans worden vandaag uit Italië gezet'

Europa League

De opgepakte Bulgaren zouden aanhangers zijn van Levski Sofia. Die club speelt vanavond in de voorronde van de Europa League tegen het Slowaakse Ruzomberok, bijna 200 kilometer ten noordoosten van Bratislava.

De Poolse relschoppers zouden vanavond het Europa League-voorrondeduel hebben willen bijwonen van KS Cracovia tegen DAC uit Dunajská Streda, een stad 40 kilometer ten zuidoosten van Bratislava.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore