Duizenden naaktfoto's

Kinderporno gevonden bij miljardair Jeffrey Epstein

09 juli 2019 07:33 Aangepast: 09 juli 2019 09:42
Beeld © EPA

Bij een huiszoeking bij miljardair Jeffrey Epstein in New York zijn honderden en misschien wel duizenden naaktfoto's aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto's van minderjarige meisjes.

Epstein zit sinds afgelopen weekend vast. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steenrijke vriend Trump en Clinton aangeklaagd voor uitbuiten minderjarigen

De voormalige hedgefundmanager pleitte gisteren in de rechtbank onschuldig.

'Gaat Epstein machtige vriendjes erbij lappen?'

Epstein is een oude vriend van de Britse prins Andrew en politici zoals voormalig president Bill Clinton en de huidige president Donald Trump. "Epstein gebruikte die machtige vrienden vooral om druk uit te oefenen op politiecommissarissen en aanklagers. Met de gedachte: als je rijk en machtig bent, kun je jezelf buiten schot houden", zegt correspondent Erik Mouthaan. "Maar die tijd is voorbij. Er is een koevoet in het huis van Epstein geplaatst en de vraag is: gaat hij klikken? Gaat hij zijn machtige vriendjes erbij lappen?"

"Het is ook een politiek verhaal", zegt Mouthaan. "Sommige rechtse Amerikanen zeggen: dit is het einde van Bill Clinton. Maar Trump kwam ook bij Epstein over de vloer. Die zei: 'iedereen weet dat Epstein valt op jonge meiden'. En dus zegt links: misschien heeft Trump ook wel meegedaan aan die feesten. Het is kortom een heel gevoelig onderwerp aan het worden met een politiek randje."

Tien jaar geleden ontliep Epstein nog een mogelijk levenslange gevangenisstraf voor een soortgelijke aanklacht door een deal te sluiten met de openbaar aanklager in Florida. Uiteindelijk zat hij 13 maanden vast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore