Heldendaad

Winnaar olympische zwemmedaille redt drenkeling uit zee

08 juli 2019 20:10 Aangepast: 08 juli 2019 20:24
Filippo Magnini. Beeld © EPA

Het is altijd handig om een olympische zwemmer in de buurt te hebben. Dat ondervond een zwemmer in nood afgelopen zondag op Sardinië. De Italiaanse winnaar van een olympische bronzen medaille, Filippo Magnini, redde de man in nood.

Magnini bedacht zich zondag niet toen vrienden van de drenkeling op het strand ten oosten van de stad Cagliari om hulp riepen en dook het water in. Hij hield het hoofd van de man boven water totdat strandwachten zich meldden. "Ik deed wat ik moest doen", zei Magnini.

Opblaasbare zwaan

De zwemmer kwam in de problemen toen hij probeerde een opblaasbare zwaan terug te halen die de zee op dreef. Toen de strandwachten niet snel genoeg reageerden, zwom de 37-jarige Magnini naar hem toe.

"Hij was in grote problemen; hij was bang en had zeewater binnengekregen", zei Magnini na afloop. "Toen ik hem bereikte kon hij niets zeggen, we legden hem op een luchtbed van andere mensen op het strand."

Vrije slag

Magnini won het olympische brons in 2004 op de Spelen van Athene bij de estafette op de 200 meter vrije slag. Er zijn verder geen details bekend over de geredde drenkeling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kapitein redde drenkelingen Schelde: 'Bij nood ga je aan de gang'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore