Al eerder gestraft

Steenrijke vriend Trump en Clinton aangeklaagd voor uitbuiten minderjarigen

08 juli 2019 17:17 Aangepast: 08 juli 2019 17:17
Jeffrey Epstein.

De Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein is aangeklaagd voor het seksueel uitbuiten van minderjarige meisjes. De 66-jarige Epstein wist meer dan tien jaar geleden nog een zware straf te ontlopen door een deal met justitie te sluiten.

Het Openbaar Ministerie in New York heeft de voormalige hedgefondsmanager vandaag aangeklaagd voor één geval van seksuele uitbuiting én het opzetten van een netwerk van gedwongen prostitutie. Epstein werd zaterdagavond gearresteerd. Zijn advocaat zegt dat hij niet schuldig zal pleiten.

Machtige vrienden

De Amerikaanse succesvolle ondernemer, die in het dagelijks leven veel omgaat met royalty zoals de Britse prins Edward en politici zoals voormalig president Bill Clinton en de huidige president Donald Trump, werd in 2005 al onderzocht door de politie in Palm Beach, Florida. Dat gebeurde na geruchten over het seksueel misbruiken van minderjarigen in zijn huis in Florida.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Omstreden miljardair in VS opgepakt voor misbruiken minderjarige meisjes

Epstein zei daar toen over dat hij niet wist dat de meisjes minderjarig waren, en dat de seks met wederzijdse instemming had plaatsgevonden.

Tientallen aanklachten

In 2007 dreigde voor Epstein opnieuw vervolging vanwege tientallen beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarige meisjes, waarbij de jongste 14 jaar oud zou zijn. Ook zou hij anderen hebben aangezet om de meisjes te misbruiken en zou hij werknemers hebben betaald om hem slachtoffers te bezorgen.

Epstein wist een zware straf te ontlopen door te schikken met justitie voor een minder zwaar misdrijf. Hij zat een celstraf van 13 maanden uit in een half-open gevangenis. Overdag mocht hij naar zijn kantoor om te werken.

Beroep tegen lichte straf

Veel van de slachtoffers waren het niet eens met die lichte straf en gingen daar de afgelopen jaren tegen in beroep. In februari van dit jaar verwierp een rechter in Florida de schikking tussen Epstein en justitie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins Andrew heeft spijt van vriendschap met Jeffrey Epstein'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore