Met kettingzaag

Houten beeld Melania Trump in Sloveens dorp 'is net Smurfin'

06 juli 2019 10:14 Aangepast: 06 juli 2019 10:53
Dit is een standbeeld van Melania Trump. Ja, écht! Beeld © AFP

De Amerikaanse first lady Melania Trump is weer terug in haar thuisland Slovenië. Niet in levenden lijve, maar als standbeeld. Het werd uitgehakt met een kettingzaag. In Slovenië levert het beeld gemengde reacties op.

Het levensgrote standbeeld van Melania Trump, gehuld in een blauwe jas, werd gisteren onthuld. Een lokale kettingzaag-artiest hakte het uit in opdracht van een Amerikaanse kunstenaar. Die wil met het beeld aandacht vragen voor het feit dat president Trump tegen immigratie is, maar zelf met een immigrant trouwde. 

Melania Trump en haar evenbeeld. Melania Trump en haar evenbeeld.

'Melania' kijkt uit over een rivier, in de buurt van de plaats Sevnica. Daar groeide Melania Trump op. Sevnica is volgens de BBC een 'toeristenmagneet' geworden, sinds Donald Trump president van de Verenigde Staten werd.

'Smurfin'

Inwoners van het Sloveense plaatsje zijn niet allemaal blij met het kunstwerk. Sommigen noemen het 'een aanfluiting' of vergelijken het beeld met een 'Smurfin', vanwege de blauwe jas. Volgens de meeste inwoners 'lijkt het op iedereen, behalve Melania'.

Standbeeld Ronaldo

Het is niet voor het eerst dat een standbeeld ophef oplevert. In 2017 was er hilariteit om een standbeeld van de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo. Het borstbeeld werd onthuld tijdens de plechtigheid waarbij het plaatselijke vliegveld werd vernoemd naar Ronaldo.

Cristiano Ronaldo (links) was bij de onthulling van het borstbeeld aanwezig. Cristiano Ronaldo (links) was bij de onthulling van het borstbeeld aanwezig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore