Veel naschokken

Californië weer getroffen door zware aardbeving: kracht van 7.1

06 juli 2019 06:48 Aangepast: 06 juli 2019 07:25
Schade in een supermarkt na de beving. Beeld © AP

Voor de tweede dag op rij is de Amerikaanse staat Californië getroffen door een zware aardbeving. De beving van afgelopen nacht had een kracht van 7.1.

Dat meldt het Amerikaans seismologisch instituut USGS. De vorige beving had een kracht van 6.4 en werd gevolgd door meerdere naschokken.

De zware beving van vannacht (Nederlandse tijd) vond plaats in het zuiden van Californië. Het epicentrum lag 17 kilometer ten noordoosten van Ridgecrest. Het zou de zwaarste beving in 25 jaar zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aardbeving in Californië, ook in Los Angeles gevoeld

De beving van 7.1 volgde zo'n drie minuten na een beving met een kracht van 5.0 en werd ook nog gevolgd door eentje van 4.7. Daarna volgde nog een serie naschokken met een kracht van 4 tot 4.7.

De beving werd ook gevoeld tijdens een basketbalwedstrijd in Las Vegas. Die wedstrijd werd stilgelegd na de beving. Dat zag er zo uit: 

Klotsend water:

Dit zouden ook beelden zijn van het moment van de beving. Gemaakt in de achtertuin van een journaliste in Woodland, Californië:

Gesprongen leidingen

Bij de eerdere bevingen kwamen geen mensen om het leven. Wel raakten twintig mensen gewond en zijn meerdere huizen afgebrand doordat gasleidingen waren gesprongen.

Volgens USGS hebben er sinds de eerste beving constant kleine naschokken met een kracht tussen de 2 en 3 plaatsgevonden.

Beelden van de aardbeving van gisteren:

De aardbeving van gisteren, met een kracht van 6.4 zorgde al voor flink wat schade.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore