Bizar incident

Zonnende man ontsnapt aan bizarre dood door neerstortend lichaam

02 juli 2019 11:33 Aangepast: 02 juli 2019 14:18
Een toestel van Kenya Airways (archieffoto) Beeld © EPA

Een man die zondag in een tuin in Londen lag te zonnen, is aan een bizarre dood ontsnapt. Op een meter afstand van hem stortte het lichaam van een verstekeling neer dat van grote hoogte van een landingsgestel van een toestel van Kenya Airways was gevallen.

Een buurman van de zonnende man hoorde het lichaam van de man op de grond ploffen. "Aanvankelijk dacht ik dat het een zwerver was die in de tuin sliep. Hij had al zijn kleren namelijk nog aan", zegt hij tegen persbureau Press Association.

Bloed op de muren

"Toen zag ik dat er bloed op de muren zat, realiseerde ik me dat hij gevallen was. Mijn buurman was erg geschokt. Hij lag te zonnen toen de man een meter naast hem neerviel." Waarschijnlijk is de man, die nog niet is geïdentificeerd, op grote hoogte al snel doodgevroren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Lichaam valt uit vliegtuig in Londense tuin

Water en voedsel

In het compartiment van het landingsgestel van het vliegtuig werden een tas, water en voedsel gevonden.

Hoewel het zelden voorkomt, is dit eerder gebeurd. In september 2012 stierf een 30-jarige man uit Mozambique nadat hij uit het onderstel van een vlucht naar Heathrow vanuit Angola was gevallen.

Ook in Zaandam viel ooit een lijk uit een vliegtuig

Op 7 september in 2000 vonden kinderen een lijk in een sloot in het centrum van Zaandam. Het bleek te gaan om een dode Russische man, die van 600 meter naar beneden was gevallen uit een Boeing 737 van KLM. Het vliegtuig was afkomstig uit Moskou.  

Een paar dagen eerder werd in het ruim van hetzelfde vliegtuig al een andere Rus gevonden, hij was overleden door onderkoeling en zuurstofgebrek. De twee zouden Rusland ontvlucht zijn omdat ze verdacht werden van verkrachting.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore