Ga naar de inhoud
Verstekeling

Lichaam valt uit vliegtuig in Londense tuin

Voor het landen op Heathrow scheren de vliegtuigen vlak over de huizen Beeld © afp

In een tuin in Londen is gisteren een lichaam gevonden dat vermoedelijk uit een vliegtuig is gevallen dat landde op vliegveld Heathrow.

Het gaat waarschijnlijk om een verstekeling die zich had verborgen bij het landingsgestel van een toestel dat in Kenia was opgestegen. In het compartiment waarin het landingsgestel ingeklapt wordt vond de politie een tas en een kleine voorraad water en eten.

Waarschijnlijk doodgevroren

Vermoedelijk dacht de man zich verborgen te kunnen houden tot aan de landing, maar wist hij niet dat de temperatuur op op 10 kilometer hoogte, waar vliegtuigen vliegen, daalt tot ongeveer 50 graden onder nul en dat er op die hoogte ook bijna geen zuurstof is. 

Het bagageruim is geïsoleerd, verwarmd en wordt voorzien van zuurstof, maar voor het compartiment van het landingsgestel geldt dat niet. Waarschijnlijk is de man doodgevroren en viel hij uit het vliegtuig toen het landingsgestel uit klapte. 

Ook in Zaandam viel ooit een lijk uit een vliegtuig

Op 7 september in 2000 vonden kinderen een lijk in een sloot in het centrum van Zaandam. Het bleek te gaan om een dode Russische man, die van 600 meter naar beneden was gevallen uit een Boeing 737 van KLM. Het vliegtuig was afkomstig uit Moskou.  

Een paar dagen eerder werd in het ruim van hetzelfde vliegtuig al een andere Rus gevonden, hij was overleden door onderkoeling en zuurstofgebrek. De twee zouden Rusland ontvlucht zijn omdat ze verdacht werden van verkrachting.

Zonnende
Lees ook:
Zonnende man ontsnapt aan bizarre dood door neerstortend lichaam
Verstekelingen
Lees ook:
Verstekelingen vallen van opstijgend vliegtuig