Onderzoek ter plaatse

Neergestorte ufo Cyprus is mogelijk vliegtuig met explosieven

01 juli 2019 09:26 Aangepast: 01 juli 2019 12:37
Mogelijke plaats van de crash op Noord-Cyprus. Beeld © Screenshot YouTube

Een onbekend vliegend object is maandag neergestort op Cyprus. De zogeheten ufo crashte ten noorden van hoofdstad Nicosia en zorgde voor een flinke explosie. Daarbij zijn volgens de lokale autoriteiten geen gewonden gevallen.

Kudret Ozersay, minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Cyrpus, laat weten dat de eerste onderzoeken uitwijzen, dat de explosie is veroorzaakt door een vliegtuig met explosieven dat is neergestort, óf dat het een directe inslag van een raket is.

Ozersay zegt er wel bij dat de oorzaak nog niet helemaal duidelijk is. "Onze soldaten en de politie zijn nu bezig met een onderzoek ter plekke."  

Syrische raket van Russische makelij

Maandag vroeg in de middag deelden Turks Cypriotische ambtenaren een bericht dat het zou gaan om een Syrische luchtafweerraket. De raket zou zijn doel hebben gemist en neer zijn gekomen bij het dorpje. Volgens het bericht gaat het om een Russische S-200-raket.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Luchtmacht VS meldt meer ufo's, Trump en senatoren bijgepraat

"Het is duidelijk niet iets van eigen bodem", volgens Ozersay. "Dat dit ons land treft, is een slecht gevolg van de oorlog in de regio." Noord-Cyprus ligt dichtbij Syrië en Israël.

Inwoners van Cyprus zagen afgelopen nacht een fel licht aan de hemel. Daarna waren er drie luide explosies te horen in de buurt van het bergdorpje Tashkent.

Noord-Cyprus wordt als land alleen door Turkije erkend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oost-Nederland hoorde keiharde knal: was het een meteoriet?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore