Ga naar de inhoud
Door politie ontzet

'Gezin in zwembad Duitsland bedreigd door 400 jongeren'

Archieffoto Beeld © iStock

Een gezin is gisteren in het Duitse Düsseldorf bedreigd door zo'n 400 jongeren. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. Tientallen eenheden van de politie moesten eraan te pas komen om het gezin te ontzetten.

Een kleine groep jongeren was volgens berichten al enige tijd luidruchtig en overlastgevend bezig. Ze zouden onder andere over andere badgasten heen aan het springen zijn geweest. Toen een van de jongens een gezin dreigde fysiek lastig te vallen, werd hij door de vader van het gezin weggeduwd. Daarop keerden de jongeren zich specifiek tegen dit ene gezin.

Steeds agressiever

De discussie werd steeds feller, en de groep jongeren groeide 'uit solidariteit' tot enkele honderden. Daarop besloot een van de badmeesters de politie te alarmeren. Omdat de groep steeds agressiever werd, werden tientallen eenheden extra opgeroepen.

"De toegesnelde agenten zagen een groep van honderden personen, het merendeel jongens, die het gezin omringd hadden en naar het gezin schreeuwden", zegt de politie tegen de Frankfurter Allgemeine. "De vader stond voor zijn gezin om het te beschermen, en was in een verbaal gevecht verwikkeld met enkelen uit de groep."

Het gezin werd onder politiebegeleiding weggevoerd. De jongeren werden naar huis gestuurd. Niemand werd gearresteerd.