Trilaanvallen

Merkel over trilaanvallen: 'Verdwijnen vast net zo plotseling als ze kwamen'

29 juni 2019 09:14
De Duitse bondskanselier Angela Merkel begroet andere leiders op de G20-top. Beeld © AFP

Het gaat goed met me, zo benadrukt de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ze werd deze week voor de tweede keer hevig trillend in het openbaar gezien. "Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop deze reactie plotseling is gekomen, deze ook weer plotseling zal verdwijnen."

Op de vraag of ze kon vertellen wat er precies aan de hand was en of ze naar de dokter was geweest, zei de bondskanselier op de G20-top in Osaka dat ze niets speciaals te melden heeft. "Ik ben in orde."

Donderdag, kort voor haar vertrek naar Japan, had Merkel (64) haar tweede korte trilaanval in korte tijd tijdens een openbaar optreden in Berlijn. Tijdens de benoeming van minister van Justitie Christine Lambrecht (SPD) door bondspresident Frank-Walter Steinmeier, beefde ze over haar hele lichaam. Ze herstelde zich toen ze daarna een klein ommetje maakte.

Angela Merkel was donderdag opnieuw hevig aan het trillen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd voor de tweede keer in acht dagen tijd bevend in het openbaar gezien.

'Het zat in haar hoofd'

Volgens een regeringsfunctionaris donderdag was de laatste aanval geen gezondheidsprobleem, maar zat het in haar hoofd. "De herinnering aan het incident van vorige week leidde tot deze situatie. Het is een psychologisch proces. Er is niets om je zorgen over te maken."

Op 18 juni werd Merkel ook trillend gezien toen ze een ontmoeting had tijdens een ontmoeting met de Oekraïense president Volodimir Zelenski, maar later zei ze dat ze zich beter voelde na het drinken van een paar glazen water op die hete dag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore